tiistai 8. joulukuuta 2015

Kanelijuustokakku

Tein itsenäisyyspäivän jälkkäriksi sly-paketin ohjeella ja tarpeilla kanelijuustokakkua. Jääkaapissa oli mascarpone-juustoa joten käytin sitä reseptin tuorejuuston sijaan. Ohjeessa oli 180g mutta laitoin koko purkin mascarponea enkä lisännyt liivatteita, hyytyi hyvin ja oli ihanan pehmeää, oikein samettista ;)
Aivan mielettömän hyvänmakuinen kakku!

Pohja:
130 g bastogne-keksejä
50 g voita

Täyte:
1 rs tuorejuustoa (/mascarpone-juustoa)
3/4 dl siirappia
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä keksimurskaan. Painele irtopohjavuoan(20cm) pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää muut aineet vatkaten. Kuumenna vesitilkka ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana kokoajan vatkaten täytteen joukkoon.
Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Koristele esim. kanelilla (ohjeessa kanelitangoilla ja puolukoilla).

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten herkullisen näköinen =)
    Ystäväsi

    VastaaPoista
  3. Oijjoiii! Tuohon kun saisi lusikkansa upottaa...! :D

    VastaaPoista
  4. Tuota täytyy kokeilla, just ostin mascarponea eilen :)

    VastaaPoista