maanantai 23. marraskuuta 2015

Saaristolaisleipä

Sain sly-paketissa ohjeen saaristolaisleipään ja tänään pääsin testaamaan sitä!
Ja voi apua miten hyvää tuo on! Ohjeessa sanottiin että on parhaimmillaan 2-3 päivän päästä mutta voipi olla ettei siitä ole silloin enää mitään jäljellä (ja voiko tuo oikeesti maistua vielä paremmalle kuin nyt??)..

Tein puolikkaan annoksen kun on vain yksi vuoka (1,5l)

1 litra piimää
2 pussia kuivahiivaa
3 dl siirappia
3 dl vehnäleseitä
3 dl kaljamaltaita
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

Valeluun
0,5 dl siirappia
1,5 dl vettä

Lämmitä piimä noin 42 asteiseksi.
Sekoita hiiva piimän joukkoon.
Lisää siirappi, leseet, maltaat, ruisjauhot ja suola. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
Anna kohota 1,5 h.
Voitele leipävuoat (3×1l tai 2×1,5l) ja kaada taikina niihin.
Paista 175 asteessa 2 tuntia.
Kun paistoaikaa on jäljellä 30 min, sekoita vesi ja siirappi (käytin kiehuvaa vettä) ja valele leipien pinnat seoksella.

4 kommenttia:

  1. Tämä leipä on todella hyvää =) Sain tämän reseptin itse joskus sly paketissa joten laitetaan hyvä kiertämään =) Pitäisi taas tehdä satsi leipää =)
    Ystäväsi

    VastaaPoista
  2. On kyllä älyttömän hyvää! Just toinen leipä uunissa kun eka meni jo :D
    Suurkiitos siis ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  3. Just laitoin kohoamaan taikinaan..😊

    VastaaPoista
  4. Just laitoin kohoamaan taikinaan..😊

    VastaaPoista