Tämän kakun tein Leivontafoorumin helmikuun haastetta varten, aiheena oli kakkupohja & täyte, pääsipä tämä myös tyttären puolivuotiskahvipöytään, tosin sankaritar itse ei vielä päässyt kakkua maistamaan..
(teksti kopioitu suoraan Leivontafoorumilta)
Samaisen kakun tein jo viikko
sitten poikani 3v-synttäreille, mutta epäonni (taas kerran, selvästi
jokin korkeampi voima yrittää estää mun osallistumisen haasteisiin! Mut
enpäs luovuta
) seurasi -uuni hajosi, enkä saanut kakkupohjasta kunnollista. No,
tänään juhlittiin puolivuotiasta tytärtä ja siinäpä oli taas syy
kakkukahveihin -vaikkakin sankaritar sai vaan katsella vierestä
Rakastan keksinpaloja esim. jäätelössä tai suklaalevyssä, ja halusin kokeilla niitä myös kakun täytteessä.
Pohjan
tein jo aiemmin Leivo maa II-haasteeseen tekemälläni Victorias
sponge-kakun ohjeella, mutta puolikkaan taikinasta maustoin kaakaolla ja
tein pohjasta laikukkaan.
Kuvaaminen oli kyllä haasteellista, en
ymmärrä miten te saatte kakkupalan ensinnäkään leikattua noin siististi
saati kuvattua sen vielä!
Victorias sponge (with spots )
3 munaa
225 g hienoa sokeria
225 g pehmeää voita
112 + 80 g jauhoja
32 g kaakaojauhetta
1,5 + 1,5 tl leivinjauhetta
Punnitse
munat, jotta tiedät paljonko massa painaa ja voit jakaa sen kahtia
(toki voit tehdä alusta alkaen myös kaksi taikinaa, vatkaa silloin 1½
munaa, 112,5 g voita ja 112,5 g sokeria per taikina).
Laita voi,
sokeri ja munat kulhoon ja vatkaa nopeasti sekaisin. Sekoita kulhossa
112 g jauhoja ja 1,5 tl leivinjauhetta, lisää kulhoon puolet
voi-sokeri-muna-seoksesta ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jäljelle
jääneeseen voi-sokeri-muna-seokseen 80g jauhoja, 32 g kaakaota ja 1,5 tl
leivinjauhetta ja vatkaa tasaiseksi.
Lusikoi taikinaa "laikuiksi" voideltuun ja kaakaojauhoilla jauhoitettuun vuokaan, paista 180 asteessa 30-40 min.
Anna jäähtyä.
Täyte:
4 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
1 prk mascarpone-juustoa
½ pötköä domino-keksejä
20 g tummaa suklaata (puolikas Fazerin tumma suklaapatukka)
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää juusto ja vatkaa kunnes on kiinteää ja kiiltävää vaahtoa.
Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi, leikkaa keksit noin kuuteen osaan.
Ota vaahdosta n. 1/3 erilleen, sekoita loppuun keksit ja suklaa.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan, kostuta maidolla ja levitä täytettä kahteen väliin.
Levitä loppu vaahto päälle.
Haasteeseen ei kakkua saanut koristella, kahvipöytään kuitenkin koristelin kakun dominonpaloilla sekä elokuun lf:n haasteen palkintopaketissa tulleilla vohvelihitusilla :)
maanantai 3. maaliskuuta 2014
3v-synttäritarjoilut: piimäkakku, rapupiirakka, keksisuklaakakku
Nuorimman pojan kolmevuotissynttäreitä juhlittiin jo viime kuussa.
Uunimme hajosi juuri sopivasti samalla viikolla, kun paistoin synttärikakkupohjaa, säikähdin kun se vähän unohtui uuniin, ja en sitten edes kokeillut onko kypsää kun oli yli puoli tuntia liikaa uunissa, kumosin sen ja se levisi taikinana lautaselle..
Huoltomies kävi uunia kurkkaamassa ja vastus oli sökönä, uusi uuni luvattiin vasta seuraavalle viikolle, joten sinnikkäästi yritin sitten paistaa tarjottavat jotenkuten toimivalla uunilla.
Ja sainkin kakkupohjan paistettua, jos ei otettu huomioon että se oli palanut pinnalta ja raaka sisältä... Piirakkapohjan esipaistoin kypsäksi ja täytteen annoin olla sen aikaa että hyytyi, mutta osa ravuista olikin sitten jo kivikovia..
Mutta hyvin nuo kuitenkin hävisivät ;) Piimäkakkuun ei uunia tarvittukaan ollenkaan.
Kakkuun sankari valitsi kakkukuvan kaupasta, vaikka ensin meinasin että yritän maalata kuvan, mutta aika taas tuli vastaan..
Reunoille vohveleita, itse kakusta tein vielä uusinnan Leivontafoorumin haastetta varten, siitä lisää myöhemmin...
Piirakan täytteessä oli jokiravun pyrstöjä, sipulia, ruohosipulia, ranskankermaa ja munia.
Piimäkakun ohje Kattipaakarilta.
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat ja tomusokeroi ne, näin saat kakun irtoamaan siististi vuoasta ja reunat jäämään tasaiseksi.
Murskaa keksit ja painele ne tiiviisti vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (anna liota vähintään 5 minuuttia). Vatkaa vispikerma sokerien kanssa vaahdoksi ja lisää piimä joukkoon. Kiehauta sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuuman sitruunamehun joukkoon. Lisää liivatemehuseos täytteeseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten.
Laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kakun hyydyttyä siivilöi päälle kaakaojauhe ja irrota sen jälkeen vuoasta. Koristele marjoilla.
Uunimme hajosi juuri sopivasti samalla viikolla, kun paistoin synttärikakkupohjaa, säikähdin kun se vähän unohtui uuniin, ja en sitten edes kokeillut onko kypsää kun oli yli puoli tuntia liikaa uunissa, kumosin sen ja se levisi taikinana lautaselle..
Huoltomies kävi uunia kurkkaamassa ja vastus oli sökönä, uusi uuni luvattiin vasta seuraavalle viikolle, joten sinnikkäästi yritin sitten paistaa tarjottavat jotenkuten toimivalla uunilla.
Ja sainkin kakkupohjan paistettua, jos ei otettu huomioon että se oli palanut pinnalta ja raaka sisältä... Piirakkapohjan esipaistoin kypsäksi ja täytteen annoin olla sen aikaa että hyytyi, mutta osa ravuista olikin sitten jo kivikovia..
Mutta hyvin nuo kuitenkin hävisivät ;) Piimäkakkuun ei uunia tarvittukaan ollenkaan.
Kakkuun sankari valitsi kakkukuvan kaupasta, vaikka ensin meinasin että yritän maalata kuvan, mutta aika taas tuli vastaan..
Reunoille vohveleita, itse kakusta tein vielä uusinnan Leivontafoorumin haastetta varten, siitä lisää myöhemmin...
Piirakan täytteessä oli jokiravun pyrstöjä, sipulia, ruohosipulia, ranskankermaa ja munia.
Piimäkakun ohje Kattipaakarilta.
Pohja
200 g kaakaotäytekeksejä
Täyte
1 dl sokeria
2,5 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
3 rkl sitruunamehua
5 liivatetta
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat ja tomusokeroi ne, näin saat kakun irtoamaan siististi vuoasta ja reunat jäämään tasaiseksi.
Murskaa keksit ja painele ne tiiviisti vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (anna liota vähintään 5 minuuttia). Vatkaa vispikerma sokerien kanssa vaahdoksi ja lisää piimä joukkoon. Kiehauta sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuuman sitruunamehun joukkoon. Lisää liivatemehuseos täytteeseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten.
Laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kakun hyydyttyä siivilöi päälle kaakaojauhe ja irrota sen jälkeen vuoasta. Koristele marjoilla.
Tein itse kakun kokonaan Tupperwaren Extra Chef:lä, ensin pohjan, jonka jälkeen pesaisin säiliön ja vaahdotin kerman ja lisäsin muut aineet. Helppoa :)
Ja oli todella hyvä kakku, raikas eikä liian makea. Mansikat sopi oikein hyvin kakun kanssa, vaikka olisihan tuon voinut hienomminkin koristella kuin tuollaisella keolla...
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)