tiistai 28. tammikuuta 2014

Pestomuffinssit

Sly-paketissa sain ohjeen pestomuffinsseihin, ja sitä piti heti testata, tein eilen aamulla ja vein avoimeen päiväkotiin kavereille syötäväksi.
Todella helppotekoiset ja ihanan kuohkeat, oon aiemmin yrittänyt suolaisia muffinsseja tehdä ja niistä on tullut aina kovia ja sitkeitä mutta näitten koostumus oli just hyvä, vaikka pelkäsin että sekoitin liikaa kun taikina oli aina tiivistä.
Näitä tehdään kyllä toistekin!

4 dl jauhoja
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
75 g voita
2 munaa
200 g turkkilaista jugurttia
½ dl maitoa
1 dl juustoraastetta
vihreää pestokastiketta

Sekoita kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, munat, jugurtti ja maito keskenään. Yhdistä sitten seokset niin että ne juuri ja juuri sekoittuvat, lisää vielä juustoraaste.

Annostele massa muffinipellin koloihin (kannattaa varmaan voidella tai laittaa sitten vuoat ;) ). Paina öljytyllä sormella kolo jokaiseen keskelle, lisää koloihin 1 tl pestoa.

Paista keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. NAM! Herkullisen kuuloinen ohje!!!

    VastaaPoista
  2. Vihreää pestokastitta olen kerran ostanut ja siitä tehnyt jotain (en muista enää mitä! :D) enkä oikein tykännyt. Mutta... Pitäisiköhän ostaa uudestaan ja kokeilla näitä, josko mieli olisi muuttunut... :)

    ~ SLY25 emo

    VastaaPoista
  3. Herkkuja aikuiseen makuun!
    Eivätkö olleet liian suolaisia pienille lapsille? Usein valmiit pestot ovat ylisuolaisia.

    VastaaPoista
  4. KIITOS ohjeesta! Olin aikoinaan Italiassa töissä. Alkumetreillä komennustani sairastin oksutaudin...olin juuri sitä ennen syönyt vihreää pestoa. Enää se ei maistu ihan niin hyvin kuin joskus ennen sitä tautia...

    VastaaPoista
  5. Tuonhan vois korvata punaisella pestolla, mutta basilika on tosiaan voimakas arominen, siitä joko tykkää tai ei. Hyvä resepti, usein on kaupasta ostettua pestoa tilkka ja ei oikein osaa kayttää muuhun kuin kastikkeeksi pastaan.

    VastaaPoista