lauantai 11. tammikuuta 2014

Mangojuustokakku

Sly-paketin ohjeella ja tuotteilla tein kakkua laukkukutsuille :)

Kuva on tosi hieno, muuten jättäisin postauksen tekemättä mutta ensinnäkin kakku oli tosi hyvää eikä kuva tekisi sille kuitenkaan oikeutta ja toiseksi haluan slyni tietävän että ohjetta on kokeiltu :)
En saanut pohjalla ollutta leivinpaperia vedettyä pois kun meinasi koko kakku hajota niin jätin sen sitten tollein nätisti siihen :P

Pohja:
1 pkt Wilhelmina-keksejä (käytin kaurakeksejä paketista, ilmeisesti Wilhelmina-paketissa on 185 g keksejä joten käytin noin puolet kaurakeksipaketista)
50 g voita

Täyte:
2 prk säilykemango
1 tl raastettua limetinkuorta
½ dl limetin mehua
1 rkl vaniljasokeria
2 rasiaa Valion mangotuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2 dl sokeria
2 rkl vettä

Kiille:
2 dl kolmen hedelmän mehua (Valio)
1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla.

Valuta mangor hyvin ja soseuta ne. Pese limetit hyvin ja raasta kuori ohuelti. Purista ½ dl mehua. Yhdistä mangososeeseen limetin kuori ja -mehu, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Purista liivatelehdistä vesi. Liota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangososeeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään yön yli.

Kiille:
Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3-4 min hiljalleen sekoittaen. (Kuori vaahto pinnalta) Kaada varoen kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa.

Ihana kakku oli, maistuu melkein mango-meloni jätskilä! ;)

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku!

    - SLY25 emo

    VastaaPoista
  2. Hyvän näköinen kakku, mango on Dubain vakio hedelmä kautta vuoden saatavana ihania ja makeita mangoja. Suomessa suosittelen leivontaan Piltti mango-sosetta, sillä lähes kaikki tuoreet mangot mitä ole raaskinut ostaa ovat olleet raakoja eivätkä makeita. Mutta mangosose muistuttaa lähinnä oikeaa mangon makua. Raikas kakku ja upea väri. Tuota täytyy tehdä meidänkin keittiössä.

    VastaaPoista