lauantai 6. huhtikuuta 2013

Juustoiset lohipiiraat



Leivontafoorumin huhtikuun haasteena on oranssi & vapaavalintainen väri, valitsin oranssin kaveriksi vihreän.
Oranssi tulee kylmäsavulohesta (joka onneksi jäi uunissa oranssiksi eikä muuttunut vaaleanpunaiseksi kuten pelkäsin, paistoin ensin yhden testipiiraan ja sitten uskalsin paistaa useamman :D) ja vihreä tillistä.
Perinteinen yhdistelmä vähän uudistetussa muodossa :)


Vuoraamiseen:
150 g kylmäsavulohta

Pohja:
100 g voita
3½ dl durumvehnäjauhoja
3 rkl vettä

Täyte:
150 g kylmäsavulohta (säästä yksi siivu koristeisiin)
200 g tuorejuustoa (esim. kevätsipuli & mustapippuri, jos haluat lohen maistuvan selvemmin voit käyttää myös maustamatonta!)
1 pieni muna
tilliä
1 pkt Mustapekka yrtti-tuorejuustoa

Koristeeksi
tilliä
lohiruusukkeita

Nypi pohjan ainekset sekaisin.
Voitele muffinipellin kolot voilla ja vuoraa reunat lohisiivuilla.


Painele taikinaa vuokien reunoille ja pohjalle.
Silppua täytteen lohi pieniksi kuutioiksi, sekoita tuorejuusto, muna ja lohikuutiot.
Leikkaa Mustapekka siivuiksi.
Lusikoi täytettä koloihin, lisää tillisilppua sekä kiekko Mustapekkaa.
(Yritin itse tehdä täytteeseen kerrokset, laitoin ensin täytettä, sitten tillisilppua, kiekon Mustapekkaa, vielä tillisilppua sekä päälle vielä täytettä, mutta kuten alempana poikkileikkauskuvasta näkee, ei kerrokset kuitenkaan erottuneet joten voi sitten helpottaa hommiaan ja laittaa Mustapekkakiekon päällimäiseksi  :) )



Paista 225 asteessa noin 15 min.
Anna jäähtyä ja poista varovasti pelliltä.
Koristele runsaalla tillisilpulla ja lohiruusukkeella.

 

3 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen näköistä, näitä pitää kesällä yrittää tehdä mökillä vierastarjoiluiksi

    VastaaPoista
  2. Varmasti todella hyviä! Pitää laittaa itselle talteen tämä ohje :)

    VastaaPoista
  3. Nam. on kyllä hyvännäköisiä :) Pakko tehdä kesällä.

    VastaaPoista