torstai 27. toukokuuta 2010

Suklaapilvikakku


Ohjeen nappasin Tylerin ruokamatkat-ohjelmasta. Itseasiassa samasta jaksosta olen ottanut toisenkin suklaakakun ohjeen talteen vuosia sitten, enkä ole edes ehtinyt sitä vielä kokeilemaan, jonkin aikaa sitten huomasin että sama jakso tulee taas tv:stä ja otin talteen, nyt kokeilin ensimmäisenä tätä Tish Boylen "chocolate cloud cake":a, jossain vaiheessa pitänee kokeilla sitä Tylerinkin kakkua..

(Oli muuten tosi ärsyttävä katsoa sitä ohjelmaa kun se Tyler kävi Lausannessa suklaapuodissa, maisteli puodin keittiössä sulia suklaita sormellaan pesemättä käsiään välissä, nuoli vaan ja törkkäsi saman sormen uudestaan suklaaseen.. Ok, ehkä sitä käsienpesua ei näytetty mutta silti! Ja kopautteli valkuaisvaahtotaikinakulhon reunaakin vielä mokoma...)



Pohja:


2 dl tuoretta kahvia

2,5 dl sokeria

200 g tummaa suklaata

1/4 tl suolaa

2 dl kaakaojauhetta

3 keltuaista

vajaa 1 dl jauhoja

6 valkuaista


Laita kahvi ja sokeri kattilaan. Kun seos kiehuu, lisää suklaa paloiteltuna ja sekoittele niin kauan että suklaa sulaa, ota pois levyltä. Lisää suola, kaakaojauhe ja keltuaiset hyvin sekoittaen.

Anna jäähtyä 10 min.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen pyörylä leivinpaperista. Voitele vuoka, aseta paperi pohjalle ja voitele sekin. Vuoraa vuoka ulkopuolelta foliolla niin ettei saumakohtia jää pohjaan.

Laita uunivuoan (sellaisen, jonka sisään irtopohjavuokasi mahtuu!) pohjalle pari senttiä vettä, laita se uuniin ja uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Lisää jauhot siivilän läi, sekoita hyvin.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi (ohjelmassa se lisäsi jotain valkuaisten sekaan kun vatkasi muttei kerrottu mitä, ja tuossa vielä oli joku ihme pätkäisy etten saanut selvää mitä se sanoi, purkkia vilautti kyllä mutten saanut selvää mitä se olisi voinut olla, jotain valkoista jauhetta.. Ihan eri näköistä tuosta omasta vaahdosta kyllä tuli mitä telkkarissa oli...).

Lisää valkuaisvaahto 1/3 kerrallaan taikinaan, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.


Laita vuoka uunivuokaan uuniin, paista 35 min.


Itselläni kävi tässä huonosti -folioni oli liian kapeaa jotta se olisi riittänyt kunnolla irtopohjavuokani suojaksi, laitoin pari kerrosta ja kuvittelin olevani kuivilla, mutta kuinkas sitten kävikään, vesi oli päässyt vuoan sisään ja kostuttanut kakun :(


Kuivatin sitten kakkua vielä 120 asteessa puolisen tuntia, lopputulos ei varmastikaan ole sama, ja kunhan päästään kotiin ja pääsen leipomaan omilla vuoillani niin kokeilen kyllä uudestaan..

(Hyvää kakusta tuli silti, mutakakkumaista..)


Kuorrute:


1 dl kermaa

100 g tummaa suklaata

½ rkl hunajaa


Kiehauta kerma kattilassa, lisää suklaa, sekoita kunnes on sulanut tasaiseksi. Lisää hunaja.

Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle, levitä reunoillekin.

Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

perjantai 21. toukokuuta 2010

Banaani-pecanpähkinä muffinssit


Näissä on munaa! (Kun taas näissä ei ;) )



n. 20 kpl (meillä taisi tulla 21 kpl)


3½ dl jauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermamaitoa

2 munaa

100 g voita sulana

3 banaania

n. 75 g pecanpähkinöitä


Rouhi pähkinät ja muussaa banaanit haarukalla.

Sekoita kuivat aineet yhteen, lisää kermamaito, munat ja sula voi, sekoita tasaiseksi. Lisää banaanimuussi ja pähkinärouhe, sekoita.


Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 min.


Kuorrutin muffinssit vielä kinuskilla:


1 dl kermaa

1 dl fariinisokeria


Laita kerma ja sokeri kattilaan, keitä n. 15-20 min kunnes on sopivan kiinteää (testaa tiputtamalla tilkka kylmään veteen, jos jähmettyy on sopivaa, jos liukenee, jatka keittämistä!).


Valuta kinuskia muffinssien päälle.


Ohje otettu (muokaten) Myllyn Parhaalta.

lauantai 15. toukokuuta 2010

Kerrospannukakku


Poikien kanssa on luettu paljon Joulupukin tuomaa "Viirun syntymäpäivät"-kirjaa, joskus täytyy kyllä hankkia tuo "Viirun ja Pesosen keittokirja" (noinkohan Pukki toisi sen minulle tänä vuonna :D) että saisi oikean reseptin, mutta tehtiin nyt oma versio, jonkinlainen ohje tuli jo kirjastakin..


"Aamulla Pesonen on kerännyt kanalasta korillisen munia kakkutaikinaa varten. Taikinaan tarvitaan vielä maitoa, sokeria, voita ja rippusellinen suolaa ja jauhoja."



Taikina:

5 dl maitoa

2 munaa

2½ dl jauhoja

25 g voita sulana

2 rkl sokeria

rippusellinen suolaa ;)


Sekoita kaikki aineet yhteen. Anna turvota hetki, paista sitten pannulla lettuja (voissa).

Ripauta hieman sokeria jokaisen kypsän letun päälle.

Anna jäähtyä.


Täyte:

n. 5 dl tuoreita mansikoita

2,5 dl kermaa/Flora vispiä tms

250 g mascarpone-juustoa

vaniljasokeria

sokeria


Soseuta mansikat sauvasekoittimella.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää juusto, mausta sokereilla sopivaksi, sekoita tasaiseksi.


Täytä kakku: laita lettu lautaselle, levitä juustokermavaahtoa ja mansikkasurvosta päälle, peitä seuraavalla letulla ja niin poispäin.


Laitoin kakun päälle vielä marjanmakuisia suklaakarkkeja.



"Vihdoin molemmat istuivat puutarhassa, joivat kahvia ja söivät kerrospannukakkua ja soittivat wienervalsseja veivigramofonilla."


(Sven Nordqvist - Viirun syntymäpäivät)

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Suklaiset cake popsit


Koska valkosuklaiset cake popsit olivat niin herkullisia, piti kokeilla myös suklaisia versioita..



6 munaa

3 dl sokeria

1 1/2 dl maitoa

4 1/2 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

5 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

1½ dl öljyä


200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g persikka-mango-hilloa


400 g suklaata


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää yhdistetyt kuivat aineet sihdaten ja varovasti sekoittaen. Lisää maito ja öljy, sekoita.


Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, paista 200 asteessa n.20 min.


Murustele jäähtynyt pohja kulhoon, lisää tuorejuusto ja hillo, sekoita tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta palloja, laita jääkaappiin jähmettymään.

Dippaa jähmettyneet pallot sulaan suklaaseen. Säilytä jääkaapissa!

torstai 6. toukokuuta 2010

Tunnustus



Tinde antoi jo aikoja sitten mulle tämmöisen tunnustuksen, kiitos <3


Nyt vasta muistin tästä postata tänne, hitaalla käypi..


Tämä kuuluu jakaa seitsemälle muulle blogille, yksi onkin Tinden Puikotellen-blogi ehdottomasti!


Aika vähän aktiivisesti blogeja seuraan, mutta tässä muutamia upeita blogeja joissa vierailen ja jotka ehdottomasti ansaitsevat tunnustuksen:


Nami-hiiri


Oho ja Hups keittiössä


Leipoi, Leipoi...


Marilee leivoskelee


seittemää ei nyt tullut mutta enhän mä muutenkaan osaa laskea :D

Munattomat banaani-pecanpähkinä muffinssit


Pari banaania uhkasi mennä vanhaksi ja ajattelin että teen niistä muffinsseja, sitten huomasin ettei meillä olekaan munia, teinpä ilman ja hyviä tuli! Parhaimmillaan ihan tuoreina, aika kosteita ovat ja ainakin kun muovipussiin nuo illalla laitoin niin tänään olivat vielä kosteampia, hyviä kyllä siltikin..



n. 12 kpl


3 dl jauhoja

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

½ tl kanelia


100 g voita sulana

1 dl maitoa

½ dl sitruunamehua

2 banaania

n. 75 g pekaanipähkinöitä


Muussaa banaanit haarukalla ja rouhi pähkinät.

Sekoita kuivat aineet, lisää voi, maito ja mehu, sekoita tasaiseksi. Lisää banaanisose ja pähkinärouhe, sekoita.

Lusikoi muffinssivuokiin, paista 175 asteessa n. 20 min.


Mietin ensin josko näihin olisi tehnyt jonkinlaisen kinuskikuorrutuksen mutta hupenivatpa nuo aika nopeasti ilmankin..

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Viimeinen Atlantis-kakku, mascarpone-jäädyke ja cake pops-tikkarit


Rakkaalle miehelleni taas Stam1na-aiheinen synttärikakku :) Tarkoitus oli tehdä aika pieni kakku, kun syöjiä oltiin vain me neljä, mutta tuli kuitenkin vielä pienempi mitä suunnittelin ajatusvirheen takia.

Leikkasin kolmioita kääretorttupohjasta ja leikkelin ensin väärin joten pohjaa jäi kamalasti yli, päätin niistä sitten tehdä vapuksi cake popseja, niitä olen useammassa blogissa nähnyt ja teki mieli kokeilla.

Ja koska kakusta tuli kamalan pieni, jäi täytettä runsaasti yli, tein siitä sitten jäädykkeen.


MASCARPONE-MANSIKKA-KAKKU



Kääretorttupohja:


4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl maissitärkkelystä

1 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää kuivat aineet sihdaten ja varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista n. 10 min 225 asteessa.


Leikkaa jäähtyneestä pohjasta neljä kolmiota (n.15cm), laita loppu pohja syrjään cake popseja varten.


Mascarpone-vaahto:


250 g mascarpone-juustoa

2,5 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

sokeria (en mitannut, kaadoin vaan jonkin verran..)


Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää juusto ja sokerit ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.


Kostuta kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla, levitä masarpone-vaahtoa ja asettele päälle siivutettuja tuoreita mansikoita.


Päällystä kakku sokerimassalla.


MASCARPONE-JÄÄDYKE



Loppu kakun täyte

1 muna

2 rkl sitruunamehua


Vatkaa muna kevyesti käsin. Sekoita mascarponevaahtoon sitruunamehu ja muna.


Vuoraa jäädykevuoka kelmulla (siis mikä tahansa vuoka kelpaa, käytin suorakaiteen muotoista vuokaa) ja kaada massa siihen. Tasoita pinta ja peitä kelmulla. Laita pakkaseen ainakin yöksi.


Tarjoa esim. pistaasipähkinärouheen ja mansikkakastikkeen kera.

(Ostin tällä kertaa ihan valmista mansikkakastiketta, mutta itse saa helposti tehtyä mistä vain marjoista vain pusertamalla ne siivilän läpi ja lisäämällä hiukan sokeria)


CAKE POPSIT



Loppu kääretorttupohja

n. 100 g maustamatona tuorejuustoa

n. 100g persikka-mango-hilloa

200 g valkosuklaata


Murustele kääretorttupohja kulhoon, lisää tuorejuusto ja hillo, sekoita tasaiseksi.

Massasta voit esin pyöritellä palloja tai ottaa piparimuotilla kuvioita.

Itse taputtelin massan leivinpaperin päälle ja otin siitä sydänmuotilla.


Tässä vaiheessa taas vähän kämmin mutta miten OLISI PITÄNYT TEHDÄ:

Sulata hieman valkosuklaata, kasta varrastikkujen päät suklaaseen ja upota sydämiin.

Laita tikkarit pakkaseen kohmettumaan.

Sulata loppu valkosuklaa ja kasta kohmeiset tikkarit siihen, laita jääkaappiin jähmettymään.

Tarjoa kylminä (mutta ei jäisinä).